עסק משפחתי הוא כמו זר ורדים: יפה, פורח ומלא קוצים

מחקרים מוכיחים כי עסקים משפחתיים רווחיים ויציבים יותר מעסקים אחרים, אך מול שורת הרווח עומדות לא מעט אמוציות שיוצרות חבית חומר נפץ. פאנל שהתכנס בעקבות ועידת ניהול העושר שערכה חברת די. סי. פייננס ממפה את הקשיים שמזמן ניהול עסק משפחתי, ואת הדרכים האפשריות להתגבר עליהם.

ד"ר תמר מלוא ומנחם יבלונסקי

תכנון המשפחה הצירוף "עסק משפחתי" טומן בחובו את הבעייתיות של ניהול עסקי מצד אחד, ורגשות משפחתיים מצד שני. כאשר הבעלים שהם גם ההורים רוצים לתת מענקים לעובדיהם שהם גם ילדיהם, התמונה מסתבכת עוד יותר. אבל יש פתרונות

דואט ניהולי

כתבה שהתפרסמה בעיתון גלובס לכאורה הנוסחה למנכ"לות משותפת מוצלחת פשוטה מאוד: קובעים עקרונות מנחים, מחלקים תפקידים ברורים, משדרים חזית אחת מאוחדת, פועלים בשקיפות ומלאה, והחשוב מכל – משאירים את האגו מחוץ לתמונה. אבל האם כל אלה מצליחים לעמוד במבחן המציאות? מנכ"לים משותפים מדברים.

עשרת הפלונטרים השכיחים ביותר בעסקים משפחתיים

גלובס: מגאזין רביעי בערב 31.12.2009 כל הדוגמאות המובאות בכתבה זו לקוחות מפרסומים בתקשורת הכתובה, באחריות מערכת גלובס. אין לאנשים המוזכרים בכתבה קשר לע.מ.י. או לדר' ינאי ודר' מלוא. שמירת הפרטיות של לקוחותינו היא עיקרון ראשון בעבודתנו ועליו שמרנו גם בכתבה זו. אורניה ותמר

מהי אמנה משפחתית

ד"ר תמר מילוא וד"ר אורניה ינאי משוחחות על אמנה משפחתית. לצפיה יש ללחוץ על כפתור ההפעלה על הסרטון.

התחלות חדשות ומשמעותן: פרידה – הפרדה – היפרדות

דר' אורניה ינאי להיפרד, להפריד-ומה שביניהם "פרידה היא מוות קטן" אומר הפתגם הצרפתי. אנחנו מפחדים מפרידות כמו ממוות. וכמו מוות-זהו "ויתור" בלתי ניתן "להחזר" של קשר שבו היינו. קשר עבורנו הוא מצב מוכר, שהשקענו בו וגדלנו גם ספגנו במהלכו -רגש, עשייה, מטעני כאב ושמחה.

חמש שאלות לפני הצטרפות לעסק המשפחתי

שיקולים בעת קבלת החלטה על כניסה לעבודה בעסק המשפחתי בטור השבועי שלו במגאזין Business Week ג'ק וולטש מעלה 5 שאלות לפני החלטה על קבלת תפקיד בחברה. פרופ' ארונוף התאים את השאלות עבור המתלבטים אם להצטרף לעסק המשפחתי. הנה השיקולים שכדאי לשקול, בעת קבלת החלטה.

תפריט נגישות